Közgyűlést tartottak

2024.04.19. 15:08

A Csabai Raktárszövetkezetnél egy a szempont, a tagok érdeke

Immáron több mint 210 tagja van a Csabai Raktárszövetkezetnek, emellett egyre többen beszállítanak hozzájuk. 27 évesek, és miként eddig, úgy tavaly is eredményes évet zártak az agráriumot érintő rengeteg nehézség ellenére. A Csabai Raktárszövetkezet szerda esti, békéscsabai közgyűlésén elhangzott, pénzügyi biztonságban működnek, nincsenek lejárt tartozásaik a termelők, a pénzintézetek és az állam felé sem.

Nyemcsok László

Miként az agrárium szinte minden szereplőjének, úgy a Csabai Raktárszövetkezetnek sem volt könnyű a tavalyi éve. Többek között ez is terítékre került a szövetkezet szerdai esti közgyűlésén a Békéscsabai Jaminai Közösségi Házban. Ennek ellenére a tervezett beruházásaikat megvalósították, hogy minél magasabb színvonalon szolgálhassák ki tagjaikat, partnereiket.

csabai raktárszövetkezet, Bozsár Tamás mezőgazdász, Adamcsik László  elnök, Surin Péter Pálné főkönyvelő
Bozsár Tamás mezőgazdász, Adamcsik László  elnök, Surin Péter Pálné főkönyvelő  Fotó:Bencsik Ádám

Adamcsik László, a szövetkezet elnöke kiemelte, a tervezett fejlesztéseket sikeresen elvégezték a tavalyi esztendőben is. Ezek által, amennyire csak lehet, ellensúlyozzák az energiaválságot.

– Immáron nem vezetékes, hanem tartályos gázzal szárítjuk a beérkező terményeket, így mentesülünk a vezetékes gáz árának ingadozásaitól – hangsúlyozta Adamcsik László. – A villamosenergia-költségek mérséklésére napelemes rendszert telepítettünk. Egy vezérel bennünket minden beruházásban, hogy a tagjaink a lehető legjobban járjanak ebben a nem könnyű helyzetben.

Adamcsik László kitért arra, egyre több olyan beszállító is a Csabai Raktárszövetkezethez viszi a terményét, aki nem tartozik a tagjaik sorába. Az elnök hozzátette, éppen azért, hogy minden betakarított növénynek helye legyen, felszabadítottak, biztosítanak új helyet a szövetkezet tárolóiban. Ahogy az elnök fogalmazott: egy a lényeg, minél több, jó minőségű gabona teremjen Békésben, és legyen mit raktározni, eladni, hogy talpon maradjon továbbra is a mezőgazdaság, mely Békés vármegye húzóágazata is.

Egyre több a beszállítójuk Fotó: Bencsik Ádám

Csabai Raktárszövetkezet: az elnök szava a döntő szövetkezeti ügyekben

Adamcsik László a Magyar Örökség-díjat is kiérdemelte, valamint elismerő oklevélben részesítette az agrárminiszter. Ezek a díjak is erőt adnak neki ahhoz, hogy tovább végezze azt a munkát, amit nagyon szeret.

– Jólesett, hogy sokan gratuláltak, amikor megkaptam a munkámért az elismeréseket, felfigyeltek a tevékenységemre, a szövetkezet eredményes tevékenységére – hangsúlyozta Adamcsik László. – Számomra ugyanakkor továbbra is gazdák, a tagjaink szövetkezetbe vetett bizalma a legfontosabb. Nagyon sokat köszönhetek munkámban Surin Péter Pálné főkönyvelőnek és Bozsár Tamásnak, a raktárszövetkezet integrációs és kereskedelmi vezetőjének is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!